SBB begrænser muligheden for at køre Schweiziske tog i Train Simulator

Denne begrænsning har allerede fået GBE til at tilbagekalde deres SBB RABe 521 (FLIRT) fra egen webshop og fra MitSpil.dk. Om SimTrain.ch også tilbagekalder deres produkter ved vi endnu ikke..

Dansk oversættelse af artiklen “ChrisTrains and SBB in 2024

August 2024: Jeg er nødt til at give nogle triste nyheder videre. Du har måske læst om dette andre steder i TSC-fællesskabet, men for nylig ændrede SBB alle licensaftaler med udviklere af modeller til alle togsimulatorspil. Jeg ved ikke, om nogen virkelig ved, hvad der skete, der fik dem til at gøre dette, men den korte version er denne: For at jeg skal forblive lovlig med min SBB-licens, er det nu forbudt at inkludere andet end de mest basale kørefunktioner i modeller, der har noget at gøre med schweiziske jernbaneoperatører. Det betyder blandt andet ingen SIFA og ingen PZB. Dette påvirker ikke kun mig. Det har allerede påvirket Paul Mersels TrainWorx, og kommer også til at påvirke alt schweizisk spilindhold fra andre udviklere (for eksempel Rivet Games), hvis det ikke allerede har gjort det. Hvad dette betyder for Stadler GTW er, at fra og med version 3.0.0 (sommeren 2024) vil Thurbo GTW have SIFA og PZB og nogle andre funktioner deaktiveret i denne udgivelse (for eksempel tomme skærme uden tekst eller funktioner på dem) , og alle fremtidige udgivelser, indtil SBB genovervejer deres holdning.

Dette har ikke noget at gøre med brugen af ​​SBB-varemærket, og SBB har ikke givet nogen offentlig erklæring om, hvorfor de har truffet denne beslutning. Men ordlyden af ​​den nye licensaftale har mindre at gøre med specifikke systemer i toget, og mere at gøre med et generelt krav om, at nogen ikke kan lære at starte og betjene ethvert tog på det schweiziske netværk fuldt ud, blot fra et simulationsspil. Specifikt kræver de, at ingen informationsskærme er nøjagtige eller funktionelle (med hensyn til menuer, knapper osv.), og at kun acceleration og bremsning tillades af spillerne. Yderligere vil jeg ikke spekulere i årsagerne til, at de har truffet disse beslutninger.

Realistisk set havde jeg kun to muligheder. Jeg kunne enten overholde de opdaterede SBB-krav, eller jeg kunne fjerne Thurbo GTW helt fra pakken. Selvom jeg forstår, at dette er skuffende for schweiziske jernbaneentusiaster, er der intet, jeg kan gøre ved dette, og ingen kommentarer, e-mails eller supporttickets vil resultere i, at jeg genaktiverer disse funktioner i modellen. Jeg er nødt til at overholde vilkårene i min SBB-licensaftale, ellers kan jeg blive stillet over for en retssag.

Alle andre versioner af GTW i pakken forbliver upåvirket.

Der er ikke noget, jeg kan gøre ved produkter, der allerede er installeret. Som kunde har du altid mulighed for ikke at opgradere til det nyeste produkt.

For at parafrasere Matt Peddleston hos DTG:
“Det er ikke en mulighed at fjerne SBB-logoet. For det første går du aktivt imod en jernbaneoperatørs ønsker – den slags dårlig karma spreder sig hurtigere end god karma, og du kan finde på at blive låst ude af andre operatører. Og for det andet, hvis du HAR har en licens, har du også en NDA. Og operatører kan argumentere”det er helt klart vores tog, du deler tydeligvis information, som vi anser for at være proprietære om, hvordan man betjener det, stopper og afsætter”. Ville det holde i retten? Det aner jeg ikke men hvem har pengene til at finde ud af det her?”

 

One thought on “SBB begrænser muligheden for at køre Schweiziske tog i Train Simulator

Comments are closed.

×